top of page
Млечна индустрија.jpg

Млечна Индустрија

Производи

Ароми

Арома Дим, Грил, Чедар, Гауда, Едамер, Пармезан, Сирење, Топено Сирење  и други

Ензими

Трансглутаминаза

Модифициран скроб

.

Хидроколоиди

Карбоксиметил целулоза, ксантан гума, гуар гума, карагенан, алгинат

Конзерванс

Калиум сорбат, натриум бензоат

Бои

Приодни, синтетички (Бета каротен, Анато)

Млечни протеини

Ренет Казеин, Натриум  Казеинат

Диетални влкна

Целулозни влакна

Калциум Хлорид

.

Каустична сода

.

Зачини

Црн бибер зрно, црн бибер прав, бел бибер прав, лук, оригано, босилок, магданос, нане, мајчина душица ​...

Желатин

.

Функционални смеси

.

pH Регулатори

Лимонска киселина, Млечна киселина, Аскорбинска киселина Натриум лактат, Ацетати, Фосфати

.

.

Автоматски слајсер

Автоматски слајсер

Слајсерка

Слајсерка

Машини за преработка

Машини за пакување и паковни материјали

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Трејсилер

Трејсилер

Автоматска, полуавтоматска и рачен трејсилер

Машина за термоформирање

Машина за термоформирање

Флоупак машина

Флоупак машина

Мултихед

Мултихед

Мултихед

Мултихед

Проверка на тежина - Checkweigher

Проверка на тежина - Checkweigher

Канче

Канче

Фолија

Фолија

Инокс хигиенска опрема

Дезобариера

Дезобариера

Мијалник

Мијалник

Стерилизатор на ножеви

Стерилизатор на ножеви

UV Стерилизатор за ножеви

UV Стерилизатор за ножеви

Машина за перење гајби

Машина за перење гајби

Поден сифон

Поден сифон

Транспортна опрема

Транспортна лента тип Z

Транспортна лента тип Z

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Ротациона маса

Ротациона маса

Кутер колички

Кутер колички

Количка за гајби

Количка за гајби

Гајби

Гајби

Палетен пластичен бокс

Палетен пластичен бокс

Палетен перфориран пластичен бокс

Палетен перфориран пластичен бокс

Опрема

Нож

Нож

Ножеви за донер, кашкавал, пандлување месо, готварски ножеви и др.

Масат

Масат

Oстрилка за ножеви

Oстрилка за ножеви

Сатар

Сатар

Пила за сечење

Пила за сечење

Даска и постоље за сечење

Даска и постоље за сечење

Даска за сечење

Даска за сечење

Решетки и ножеви за машини за мелење

Решетки и ножеви за машини за мелење

Лист за бансек

Лист за бансек

Заштитна метална ракавица

Заштитна метална ракавица

Престилка

Престилка

Работна маса

Работна маса

bottom of page