top of page
Месна Индустрија 19.jpg

Месна Индустрија

Производи

Ароми

Арома дим, грил, пилешко, свинско, говедско и други

Зачински смеси

Зачински смеси за гиро, донер, чајна, кулен, виршла, крањска кубасица, јунешка кубасица, мортадела, и други

Протеини

Животински, растителни и млечни протеини

Говедски, свински, соини и млечни протеини

Диетални влакна

Влакна од пченица, компир, грашок, целулоза и соја

pH Регулатори

Лимонска киселина, аскобинска киселина (Витамин Ц), млечна киселина, ГДЛ, ацетати, натриум аскорбат

Декстроза

.

Готварска Сол

.

Обвивки

Колагени црева
Полиамидни црева
Природни црева
Еластична мрежа

Бои

Приодни, синтетички

Функционални смеси

​Функционални смеси за продолжување на свежина и рок, за прираст, подобрување на структира и друго

Желатин

Говедски, свински и ратителен желатин

Скроб

Пченкрен скроб, компиров скроб и модифицирани скробови

Конзерванс

Калиум сорбат, натриум бензоат, натриул лактат, натриум цитрат, нитритна сол

СТПП - Натриум полифосфат

.

Натриум Глутаминат

.

Пилевина

.

Зачини

Црн бибер зрно, црн бибер прав, бел бибер прав, лук, праз, кромид, оригано, магданос...

Екстракти и Олеорезини

 

.

Ензими

Трансглутаминаза

Хидроколоиди

Карбоксиметил целулоза, ксантан гума, гуар гума, карагенан, алгинат

Натриум Ериторбат

.

Сода бикарбона

.

Лебни трошки

.

.

.

Машини за преработка

Бансек

Бансек

Хидроулична гилотина за смрзнато месо

Хидроулична гилотина за смрзнато месо

Ротациона гилотина за смрзнато месо

Ротациона гилотина за смрзнато месо

Машина за мелење

Машина за мелење

Машина за оформување кебапи

Машина за оформување кебапи

Машина за оформување кебапи

Машина за оформување кебапи

Машина за оформување плескавица

Машина за оформување плескавица

Машина за оформување плескавица

Машина за оформување плескавица

Машина за оформување плескавици

Машина за оформување плескавици

Ледомат

Ледомат

Мешалка за месо

Мешалка за месо

Кутер

Кутер

Полнилка

Полнилка

Клипна полнилка

Клипна полнилка

Инјектор

Инјектор

Тамблер

Тамблер

Пушница

Пушница

Машина за чварки

Машина за чварки

Автоматски слајсер

Автоматски слајсер

Слајсерка

Слајсерка

Машини за пакување и паковни материјали

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Машина за вакумирање

Трејсилер

Трејсилер

Автоматска, полуавтоматска и рачен трејсилер

Машина за термоформирање

Машина за термоформирање

Флоупак машина

Флоупак машина

Мултихед

Мултихед

Мултихед

Мултихед

Проверка на тежина - Checkweigher

Проверка на тежина - Checkweigher

Канче

Канче

Фолија

Фолија

Инокс хигиенска опрема

Дезобариера

Дезобариера

Мијалник

Мијалник

Стерилизатор на ножеви

Стерилизатор на ножеви

UV Стерилизатор за ножеви

UV Стерилизатор за ножеви

Машина за перење гајби

Машина за перење гајби

Поден сифон

Поден сифон

Транспортна опрема

Транспортна лента тип Z

Транспортна лента тип Z

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Транспортна лента

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Лифт за кутер количка

Ротациона маса

Ротациона маса

Кутер колички

Кутер колички

Колички за пушница

Колички за пушница

Стапови за пушница

Стапови за пушница

Колички за дефростација

Колички за дефростација

Количка за гајби

Количка за гајби

Гајби

Гајби

Палетен пластичен бокс

Палетен пластичен бокс

Палетен перфориран пластичен бокс

Палетен перфориран пластичен бокс

Опрема

Нож

Нож

Ножеви за донер, кашкавал, пандлување месо, готварски ножеви и др.

Масат

Масат

Oстрилка за ножеви

Oстрилка за ножеви

Сатар

Сатар

Пила за сечење

Пила за сечење

Даска и постоље за сечење

Даска и постоље за сечење

Даска за сечење

Даска за сечење

Решетки и ножеви за машини за мелење

Решетки и ножеви за машини за мелење

Лист за бансек

Лист за бансек

Заштитна метална ракавица

Заштитна метална ракавица

Престилка

Престилка

Работна маса

Работна маса

bottom of page